MijnGraafschap.nl Over Mij DeGraafschap

Over Mij DeGraafschap

De graafschap is een Nederlandse voetbalclub uit Doetinchem, die momenteel speelt in de Eredivisie, het eerste voetbalniveau in Nederland.
Het werd opgericht op 1 februari 1954 en ze spelen hun thuiswedstrijden in de de Vijverberg stadion. Het stadion werd geopend op 12 augustus 2000 en staat op de plaats van de oude pitch van de Club. De clubnaam betekent “de provincie ” in het Nederlands. Ze zijn bijgenaamd superboeren.

Hoewel niet een grote club door de Europese clubvoetbal normen, heeft de Club bleef een semi-permanente armatuur in de Eredivisie; Hoewel tot op heden heeft het nooit gewonnen zilverwerk van belang. Het heeft ook een groot stadion en een grote fan basis in vergelijking met vele andere Nederlandse teams, met name die in de eerste divisie. Ze hebben een felle rivaliteit met Vitesse Arnhem.

De graafschap is een professionele voetbal organisatie. Voetbal is hun core business. Alle activiteiten die zij ondernemen in de provincie, zijn gebaseerd op deze core business. Maar de provincie is meer dan voetbal. De graafschap is een club met een sterke regionale verankering en een economische en sociale functie.
De graafschap is een ontmoetingsplaats voor de regio. In feite zetten ze links in de regio op sociaal en economisch gebied. De provincie biedt het publiek, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld een adequaat aanbod met het centrale thema van het voetbal.

Club kleuren: blauw en wit

Visie: de provincie is de ‘ Achterhoekse ‘ Pride Mission: een voetbalclub op Eredivisie niveau, die het mogelijk maakt voor spektakel en saamhorigheid voor aanhangers en ondernemers, met de beste en grootste regionale business platform.

Kernwaarden:

  • Pride
  • D’ran
  • Fair
  • Samen
  • Genieten

Stadion: Het Vijverberg stadion