MijnGraafschap.nl Graafschap De Vijverberg Stadion

De Vijverberg Stadion

Geschiedenis en beschrijving

De Vijverberg opende op 4 september 1954 met een wedstrijd tussen de graafschap en Fortuna ‘ 54. Het stadion telde met een capaciteit van 12.000 op dat ogenblik, hoewel meestal status.

In de loop der jaren onderging de Vijverberg verschillende veranderingen met herontwikkeling in de jaren zestig, tachtig en begin jaren negentig.

Door de recente jaren ‘ 90, had het stadion streng niettemin gerijpt, en in 1998 begon de Club een belangrijk herontwikkelings programma. Over een periode van twee jaar alle stands kreeg gesloopt en gereconstrueerd. De werken werden voltooid in de zomer van 2000.

In 2007, een kleine renovatie verder toegenomen capaciteit, en een jaar later, in 2008, de Club besloten om een deel van de zetels te zetten in een staande sectie.

In de afgelopen jaren overweegt de graafschap een verhuizing naar een nieuw stadion met een hogere capaciteit, maar uiteindelijk kon het niet goedkeuring krijgen van de gemeenteraad. De Club zal nu de mogelijkheden onderzoeken om de Vijverberg te verbeteren.

Aan de slag

Stadion de Vijverberg ligt in het zuidoosten van de kleine stad Doetinchem. Het stadion ligt op ongeveer een kilometer van het treinstation van de stad, waardoor het 15 minuten lopen is. De wandeling van het stadscentrum, gelegen ten noorden van het station, duurt slechts 5 tot 10 minuten langer.

Er rijden regelmatig treinen tussen Arnhem en Doetinchem. De reis duurt ongeveer een half uur.

Met de auto: vanaf de snelweg A18 (die afkanten van de A12 Utrecht-Oberhausen) neemt u afrit 4 Doetinchem-Oost en slaat u linksaf de N317 in. Bij de tweede verkeerslichten slaat u rechtsaf de Terborgseweg in. Na ongeveer 400 meter slaat u rechtsaf de kleine straat esdoorn laan in. Volg de 300 meter tot de T met de Lijsterbeslaan. Sla rechtsaf. Het stadion zal aan de linkerkant van de weg na het oversteken van de spoorwegsporen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *