Schilden

Een schild voorkomt alle aanvallen op je dorp voor een beperkte tijd . Als je meer dan 1 schild koopt dan wordt de duur hiervan bij elkaar opgeteld. Aanvallen op andere spelers zullen je schild doen verdwijnen.

Wat zijn schilden?
Schilden zijn een tijdelijke periode van veiligheid tegen vijandelijke aanvallen. Gedurende het schild actief is zijn andere spelers niet in staat om je dorp aan te vallen. Elke speler begint Clash of Clans met een 3-daags schild, wanneer het schild afloopt, kun je extra schilden verkrijgen op de volgende twee manieren:

  1. Automatisch nadat je slachtoffer wordt van een succesvolle aanval (40 % en hoger of wanneer je stadhuis is vernietigd).
  2. Gekocht- door een schild te kopen met edelstenen.

Schild is geactiveerd bericht
Je zult al je schild (en), ongeacht de resterende tijd, verliezen als je besluit om een andere speler aan te vallen. Als je een schild hebt en in de ​​multiplayer-strijd wilt beginnen via het Aanvallen scherm dan krijg je automatisch het bericht Schild is geactiveerd- Als je aanvalt wordt het schild uitgeschakeld en kunnen andere spelers  je aanvallen. Weet je het zeker?” Klik je op Oké dan zal je schild worden uitgeschakeld, ongeacht of je daadwerkelijk iemand anders aanvalt.

Als je een schild hebt en probeert om de Wraak functie te gebruiken vanuit het verdediginglog, dan wordt het schild pas uitgeschakeld op het moment dat je daadwerkelijk een andere speler aanvalt. Wanneer de speler die je wilt “wraken” een schild heeft, online is, of door iemand anders wordt aangevallen (waardoor jij hem/haar niet kunt aanvallen) dan kun blijft je schild gewoon in tact.

Automatische schilden
Als iemand anders jou aanvalt en hierbij tenminste 40% van je dorp of je stadshuis vernietigd dan krijg je een tijdelijk schild. Dit is om een te snel verlies van bekers en/of grondstoffen te voorkomen . Wanneer tijdens een aanval 40% van je dorp of je stadhuis wordt vernietigd, dan krijg je een 12-uurs schild. Wordt 90% van je dorp vernietigd dan krijg je een 16-uurs schild (deze twee schilden worden niet bij elkaar opgeteld). Hierbij moet wel worden opgemerkt dat als iemand anders jou aanvalt en tussen de 40 en 49% van jouw dorp vernietigd, maar niet je stadhuis met de grond gelijk maakt, je een schild krijgt én een defensieve overwinning zult behalen.

Als je begint met het spelen van Clash of Clans dan krijg je een gratis 3-daags schild, dat je kunt gebruiken om je dorp rustig op te bouwen.

Het kopen van schilden
Als je wilt dan is er een optie om met edelstenen schilden te kopen in de winkel. Er zijn 3 opties om uit te kiezen. Gekochte schilden hebben een afkoeltijd. Dit werd toegevoegd om mensen  er van te weerhouden om voor onbepaalde tijd afgeschermd te leven door continu schilden te kopen.

Als je een schild koopt, terwijl je een actief schild hebt (maat niet uit of deze gekocht of automatisch verkregen is) dan wordt de gekochte schild tijd toegevoegd aan je resterende schild tijd.
Als je alle drie de beschikbare schilden tegelijkertijd koopt, dan zul je in staat zijn om een tweede tweedaags schild en twee extra eendaagse schilden te kopen voor dat je schild uitgeschakeld wordt. Op deze manier is de maximale beschikbare schild tijd via aankopen 14 dagen ( [ dag 1 ] 1 +2 +7 + [ dag 6 ] 1 + [ dag 11 ] 1 +2 ) . Deze 14-daagse schild tijd periode kan om de 35 dagen worden gekocht (de afkoeltijd van het 7-daagse schild). Het ultieme maximum aan schild tijd is 14 dagen en 16 uur. Mocht je elk schild kopen zodra het beschikbaar is dan kun je gemiddeld 21 dagen van een periode (van 35 dagen) een schild hebben.

Schild afkoeltijd
Iedere gekocht schild heeft een afkoeltijd, hoe langer het schild duurt, hoe langer de afkoeltijd. De afkoelperiode wordt berekend door het aantal schilddagen te vermenigvuldigen met 5. Bijvoorbeeld, de 1-daagse schild heeft een 5-daagse cooldown , het 2-daagse schild heeft een 10-daagse cooldown, en een week schild heeft een afkoeltijd van 35 dagen.