Schatten

Schatten zijn de gebruikte grondstoffen waarmee je gebouwen/troepen kunt kopen en upgraden bij Clash of Clans. Het spel heeft vier verschillende schatten; goud, elixir, duistere elixir, en edelstenen . Voor het verkrijgen van goud, elixir en duistere elixir hebben gebouwen die worden gebruikt voor het opslaan en genereren van deze grondstoffen. Deze grondstoffen kunnen ook worden gekocht met edelstenen, of door andere spelers te beroven in multiplayer gevechten. Bij Clash of Clans zijn er twee mogelijkheden om aan edelstenen te verkrijgen: 1. Door prestaties te voltooien. 2. Door deze met echt geld te kopen via in-app aankopen.

Goud

Goud is een grondstof die wordt verkregen door goudmijnen . Eenmaal verzameld wordt goud opgeslagen in je goudkluizen. De hoeveelheid goud die je hebt wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm . Goud wordt gebruikt voor het bouwen en upgraden defensieve gebouwen, vallen, elixirpompen, elixirtanks en muren. Het wordt ook gebruikt voor verschillende decoraties zoals de nationale vlag en het P.E.K.K.A. standbeeld.

Elixir

Elixir is een bron die wordt verzameld door elixirpompen. Eenmaal verzameld wordt deze opgeslagen in je elixertanks. De hoeveelheid elixer die je hebt wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm onder je goudvoorraad . Elixir wordt gebruikt voor de aankoop en verbetering van troepen, legergebouwen, duister elixir tanks, duister elixir boren, goudmijnen en goudkluizen. Het wordt ook gebruikt om verschillende decoraties te plaatsen .

Duister elixir

Duister elixir is een bron die wordt verzameld door duister elixir boren. Eenmaal verzameld het wordt opgeslagen in je duistere elixir tank. De hoeveelheid duistere elixir die je hebt wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm onder elixer. Duister elixir wordt gebruikt voor de aankoop en verbetering de barbarenkoning en barbaren koningin, alsmede de opleiding en verbetering van duister elixir troepen.

Edelstenen

Edelstenen zijn een grondstof die voornamelijk verkregen kan worden via in-app aankopen. Er zijn andere manieren om edelstenen te verkrijgen maar deze methoden zijn echter relatief traag in vergelijking met de aankoop ervan in de Clash of Clans winkel. Kleine aantallen edelstenen kunnen worden verkregen door het opruimen van rotsen, struiken en bomen bij je dorp, maar niet elk object dat je opruimt levert een edelsteen op, bovendien kan het lang duren voordat er weer nieuwe objecten in je dorp worden geplaatst die je kunt verwijderen. Het vervullen van prestaties wordt ook beloond met edelstenen. Daarnaast ontvangen de topspelers in de top drie clans ook edelstenen uit de wekelijkse toernooien. Tenslotte organiseert Supercell af en toe wedstrijden op hun Facebook-pagina waarbij zij edelstenen toekennen aan de winnaars.

Edelstenen kunnen worden gebruikt om goud, elixir, duister elixir en bouwketen te kopen. Ze kunnen ook worden gebruikt om de snelheid van upgrades, goud/elixer verzamelen en troeptrainingen te verhogen. De hoeveelheid edelstenen die je hebt wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm onder duister elixer

Over het algemeen is het een goed idee om je edelstenen te bewaren voor bouwketen, aangezien je met meer bouwers de snelheid waarmee je kunt je dorp upgraden drastisch verhoogt.