Legers

Troepen worden bij Clash of Clans gebruikt tegen ofwel de goblins op de campagne kaart, of tegen andere spelers om trofeeën en/of buit (goud en elixir) te verkrijgen. Troepen worden getraind in kazernes en worden opgeslagen in legerkampen. Momenteel zijn er vijftien verschillende soorten normale troepen, waarvan tien elixir vereisen en worden getraind in de normale kazernes, de andere vijf worden met duister elixir getraind in de duistere kazernes . Er zijn ook twee helden beschikbaar.

Troepen kunnen worden opgewaardeerd in het laboratorium. Troepen van rang 1 , rang 2 en duister elixir ondergaan een belangrijke grafische verandering op niveau 3 en een andere verandering op niveaus 5 en 6. Troepen van rang 3 ondergaan grafische veranderingen bij alle upgrades. Elke keer wanneer troepen worden opgewaardeerd dan worden ze steeds krachtiger, maar ook duurder om te trainen .

Rang 1 troepen (barbaren, boogschutters, en goblins) zijn zeer krachtig wanneer ze in hordes aanvallen. Echter, dit maakt hen zeer kwetsbaar voor tovenaarstorens en mortieren .

Rang 2 troepen (reuzen, muurbrekers, ballonnen en tovenaars) zijn krachtiger dan rang 1, maar niet zo krachtig als rang 3. Velen van hen hebben een voorkeurs-doel.

Rang 3 troepen (helers , draken en P.E.K.K.A.’s) zijn zeer krachtig en een waardevol onderdeel van een sterk leger. Rang 3 troepen bieden de mogelijkheid om verdedigingen gemakkelijk overweldigen . Echter, ze kosten extreem veel elixir.

Duister elixir troepen (gunstelingen, varkensruiters, valkyries, golems en heksen) zijn troepen speciale krachten die reguliere troepen niet hebben, zoals het springen over muren en het oproepen van extra troepen. Ze zijn niet noodzakelijk krachtiger dan hun elixir gebaseerde tegenhangers, maar kunnen worden gebruikt op een zeer effectieve manier indien ze juist worden ingezet.

Helden (barbarenkoning en boogschutterskoningin) zijn onsterfelijke troepen die worden opgeroepen via een permanent altaar in plaats van getraind in een kazerne. Zij zijn de meest krachtige troepen van Clash of Clans , maar elke speler kan slechts 1 van elk type in zijn bezit hebben. Hoewel helden niet kunnen sterven in de strijd, kunnen ze wel worden verslagen. Helden moeten een bepaalde periode rusten indien ze schade oplopen ( de periode is afhankelijk van hen level en de hoeveelheid schade).

Spreuken worden gemaakt in de spreukenfabriek. Upgrade je spreukenfabriek om meer verschillende spreuken te krijgen en om meer spreuken op te slaan. Je kunt spreuken ook onderzoeken in het laboratorium om ze krachtiger te maken.